tisdag 19 december 2006

Tillbaks till slipgruvan


Här står vi och poserar i sliptagen. Arméns skyddsglasögon från 60-talet gör sitt till för looken, speciellt Elin som kör dubbelglas (och inte riktigt kan hålla sig för skratt)! ;) Efter långt uppehåll för julens marknader längtar man nu tillbaks till slipmaskinen. Men det kommer att dröja till nästa år tills det blir något av det.

Nu har vi också köpt mycket nytt (gammalt) porslin. Tusen tack till Sandra för urvalet! Det är underbart att få nya tallrikar med nya mönster. Varje porslinsmönster inspirerar till nya former och ger nya idéer.

Har du förresten själv ett favoritporslin som gått i kras eller spruckit? Vill du att din gamla kaffekopp ska förvandlas till ett tjusigt hårspänne? Slå en pling.

Vi kommer i början av 2007 att fortsätta utveckla smyckeskollektionen med bl.a. hårspännen, halsband, kanske även armband och hängande örhängen. Jag kommer att kolla lite mer på maffiga märka ringar. Det har ju blivit en tradionell könsordning över det här, jag sysslar mer med de manliga accessoarerna: manchettknappar, slipsnålar och kavajstickare, medans Elins favoriter är rosringar och örhängen. Inget konstigt förstås, man gör ju saker och ting som man själv tycker är snyggt. Tyvärr har jag ännu inte kommit så långt med de mer manliga ringarna.

Fruhliche weinacht!


// Malte



måndag 18 december 2006

Tack alla vi träffat på julmarknaderna!

En bild från Bazaar på Tangopalatset igår. Malte ser onödigt fundersam ut men det är nog bara hans fotopose..


Då var den sista julmarknaden avklarad, bazaar nu i helgen. Det var väldigt mycket folk och det var superkul att träffa alla som handlade smycken, vantar och väskor av oss. Tack för den här gången med marknaderna! Till nästa år är planen att finnas med på ännu fler marknader ute i landet och gärna i Köpenhamn, är det ngn som har tips på bra julmarknader som vi skulle kunna passa in på där?

Webbutiken är fortfarande inte klar men vi jobbar på det! Betalfunktionen funkar inte ännu men om du ser ngt du gillar så bara ringer du eller mailar du mig på elin_sigren(a)hotmail.com el 0736-870429 så löser vi det så länge. Ringarna lägger jag upp imorgon tisdag 18 december.






torsdag 14 december 2006

Välkommen till sagennews

Hjärtligt välkommen till Sägens eget universum. Jag Elin, som har butiken har även den här bloggen för att jag vill att du som besökare ska göra din röst hörd! Jag behöver även mer plats att introducera nya produkter, ta foton på saker som jag gillar, uppdatera mig själv och er med nyheter, tipsa om andra butiker, konstnärer och kulturhändelser som Sägen känner sig nära besläktat med. Ha en dialog med vänner, bekanta och nya besökare på sidan. Än en gång, känn dig varmt välkommen till sagennews.