torsdag 11 juni 2009

Fotodag med nya kollektionen

ÄNTLIGEN! Nu finns Sägens nya kollektion Dining with Grandma dokumenterad med oumbärlig hjälp av den bästa fotografen i världen Bodil Johansson och stjärnstylisten Peder Bagewitz!
Bilder från vår dag på Studio 8. Bodil, Pia och Fredrika jobbade hårt. Peder hade med sig en skattkista med kläder och vi fick hjälp med smink och hår av en skön make-up artist.




Swedish Classics med kända mönster som Berså, Adam och Amanita. Dutchess Garden med Sekelskiftesromantik, överdåd, fåglar och rosor en masse. Snart kommer Sägens Look book. Det ni! Jag är sprickfärdig av stolthet. Det kommer bli så bra, så bra. Tack alla för en fantastisk dag!

lördag 6 juni 2009

Dagens smycke

Koppen som jag gjorde det här halsbandet av har jag sparat länge länge på en hylla i studion. Äntligen kändes det som om damen fylld av lust kunde få komma till sin rätt. Runt min hals, innefattad i tiden av tjockt blankt silver. Tyvärr fick jag skilja henne från hennes älskare men hennes skönhet och längtan får påminna mig om vad som är viktigast i livet.



Har du något favoritporslin hemma som du skulle vilja göra om till ett smycke? Jag tar gärna emot specialbeställningar, allt från färgglada moccakoppar till glasskärvor från barndomsstränder kan bli vackert som smycken. Skicka ett mail till elin(a)sagenbutik.se


torsdag 4 juni 2009

Dining with Grandma

Jag är så glad! Jag har en ny kollektion smycken! Den heter Dining with Grandma och är uppdelad i två linjer; Swedish Classics och Dutchess Garden. Den har kommit in på Designtorget och börjar snart säljas där. Den underbara webbutiken Russinnet säljer den också sedan ett par dagar tillbaka. Sägen utvecklas och detta är en idé som jag länge velat förverkliga.
Dining with Grandma är en vidareutveckling av mina gamla porslinssmycken men mycket exklusivare och tjusigare. Jag samarbetar med en silversmed och varje liten porslinsbit väljs först varsamt ut och slipats till sin form och infattats sedan i silver. Det finns ringar, örhängen, armband, halsband och manchettknappar och allt kommer så småningom upp i webbutiken. De andra smyckena utan silverkanter kommer jag att sälja tills de tar slut. Sedan övergår det till de nya varianterna. Russinnets tjusiga foton får illustrera lite av mångfalden så länge!