tisdag 30 januari 2007

Halsband är nya grejen

I väntan på dagsljuset imorgon då jag kommer fotografera mina nya halsband på riktigt, jag är så stolt över dom! Kommer här en liten tjuvkik. Imorrn kommer de upp i shoppen!

Djurmotiv och rosor, det funkar verkligen att bära två eller flera halsband på samma gång. Förutom dessa finns två otroligt stilrena halsband med silver istället för guldpläterade halsband. Ett superrektangulärt i mönstret Twist och ett Bersåhalsband med 2 löv.



lördag 27 januari 2007

Nya smycken klara

Här kommer några bilder på nytillverkade smycken!

Jag lägger in de som finns kvar på söndag kväll. På dagen finns Sägen på Merkado på Café Barbro se www.merkado.se 13-18 håller det på, det brukar vara mycket folk, jättegott fika och allmänt väldigt mysig stämning.







onsdag 24 januari 2007

Sägen flyttar till Studio Total


Jag har skaffat ett underbart kontor i veckan där jag ska sitta tillsammans med mina kompisar Annika och Bodil och killarna som startat sic.is! Det heter Studio Total och ligger på Norra Vallgatan 8 här i Malmö. Ett skrivbord! En verkstad i stan, ett stort vitt rum som jag kan bjuda folk på vin i och visa mina produkter. Jag önskar mig ingenting i världen efter att detta blivit klart känns det som!

Veckan har i övrigt präglats av att jag funderat på hur verkstaden ska inredas och var jag egentligen står i fråga om import från leverentörer där man inte har kontroll på hur varorna tillverkas och hur människor som jobbar i fabrikerna har det. Även om jag till en början inte kan ha fullständig insyn i varje produkt som kommer in så vill jag sträva efter att sortimentet ska präglas av humanism och miljömedvetande i så stor utsträckning som möjligt. Jag vill absolut inte att Sägen Butik ska bli en ekobutik i ordets mer traditionella bemärkelse, då tänker jag på ofärgade linnekläder och så som ekomodet såg ut i början av 90-talet. Det är typ min mardröm, jag som älskar flärdfulla och färgstarka kläder i de skiraste av material.

En annan mycket viktig frågeställning har varit på tapeten hemma hos Malte och mig den senaste veckan: Jag vill göra en importresa till Marocko men landet är en ockupationsmakt som lagt vantarna på Västsahara och det har dom gjort i över 30 år... Massor av människor som flydde till Algeriet 1975 när ockupationen startade bor fortfarande i flyktingläger. Tusentals människor har försvunnit.

Efter vårt långa middagsprat är jag tveksam till att köpa saker därifrån. Det är ett härligt land så jag dras liksom dit men det känns lite fel. Jag tänker maila till andra butiker som importerar från Marocko och kolla hur de ställer sig i frågan, det kan vara intressant att veta hur det än blir. Jag går vidare och undersöker nya alternativ. Marocko är ett skumt land. Helt klart. Kanske finns det bra krafter som kämpar mot kungen? Finns det en motståndsrörelse? Mer info finns på: http://www.praktisksolidaritet.se/vastsahara.html

Elin

fredag 19 januari 2007

Gamla favoriter gör snart repris

Jag har varit alldeles galen i djurmotiv och rosmotiv i flera år vid det här laget!
På allt ifrån tyg till porslin och kläder. Efter helgen kommer fler nya djur och rosmotiv upp på sidan, nya örhängen och ringar ser dagens ljus men innan dess, här kommer lite gammalt tittgodis!

For the ladies!
and for the gentlemen of course....











Trevlig helg, Elin

måndag 15 januari 2007

Inspiration

Här kommer lite inspirationsbilder från mässan Design och Brugskonst på Bella Center förra måndagen, den var en liten mässa med en blandning av vad jag kallar den nya danska stilen och sen lite andra importgrejer och montrar med gräsligt innehåll. Här kommer mina godbitar...















Den stickade figuren i mitten är så djäkla söt tycker jag. Skulle vilja befolka hela vår jättesoffa med dom och ge bort en till alla jag känner!

Nu kan man handla!

Invigningen av Sägens butik är ett faktum och snart ska jag börja jobba aktivt på att sprida www.sagenbutik.se till så många som möjligt. Man kan äntligen handla nu!
Från det att vi började skissa på sidan till dagens datum har 5 månader passerat av funderingar och jobb. Snart kan vi sköta allt själva. Malte lär sig koda och jag tittar på och kanske att någonting fastnar under tiden.

Nu i veckan ska jag se till att fler katergorier och varor kommer upp på sidan. Nästa vecka kommer även fler smycken att läggas upp. Elin

fredag 5 januari 2007

Håll ut ännu en liten tid!

Är det någon som är otålig så är det jag. Det är en ständig process för att komma närmare målet. Jag lär mig massor och har sjukt kul samtidigt som jag blir fullständigt galen av allt som inte fungerar och som jag måste lära mig hela tiden. Snart ska jag ge mig på en rejäl textredigering så att allt är rättstavat och all text stämmer innan jag börjar marknadsföra sidan och sprida den. Under tiden försöker jag smida planer och så drömmer jag. Helst om prylar som skulle kunna tänkas ska finnas i www.sagenbutik.se inom en snar framtid...Ett sådant här köksskåp någon?











Hon är så cool!Den lockande damen som gömmer sig bakom ett träd på en av mina tavlor hemma. Jag kommer leta upp de finaste tavlorna jag hittar och lägga ut dom på sidan så småningom.