onsdag 28 mars 2007

Paket till Indien


Här ligger de två nya mössorna nedpackade och jag tar farväl av paketet som ska ut på en lång resa till det där fairtradeprojektet som jag fått tips om av Ekawear i Indien.

"Baskerdamen" och "Bo i en svamp" heter mössmodellerna - förhoppningsvis ska dom med hjälp av många flinka fingrar komma tillbaks till Malmö igen och ha mångdubblats till nästa höst!

fredag 23 mars 2007

Sägen halsband och vårflow

Historier från mitt barndomsland, Sagoön, Gotland, Sagor och Sägner med prinsessor som kryper ner i andra världar under rosbuskar i förvildade lagom övergivna trädgårdar som endast bebos av någon enstaka fée och sommarvinden. Bär din egen flickdröm om halsen som en stolt kvinna. Vad hade livet varit utan alla de där historierna om guld, kronor och prinsar?! Lättare - ja antagligen. Tråkigare - definitivt.

Vissa av dessa halsband finns att köpa på Som ny på Simrishamnsgatan i Malmö och på Tjallamalla på Davidhallsgatan. Jag kommer att lägga upp nya roshalsband i butiken så fort jag är färdig med nya! Kom till Merkado www.merkado.se den 1 April och prova dom om din hals.

torsdag 8 mars 2007

Produktion av mössor


Jag har i några veckor nu haft kontakt med ett arbetslöshetsprojekt i Rosengård som heter Trappan, det finns kvinnor som är duktiga på att sy där och jag behöver hjälp med att sy rejält med vantar till nästa vinter. Jag ska ta lite bilder när vi väl kommer igång med produktionen. Jag tror att det kommer bli bra!

Jag skulle också vilja producera en egen virkad mössa. Jag gjorde ca 5 stycken i vintras och det går rätt snabbt men inte tillräckligt snabbt. Nu tillverkar jag prototyper på fri hand som ska skickas iväg ut i vida världen och det är så spännande att jag blir helt upprymd och matt om vartannat. Som kärlek känns när man är förälskad, så känns min arbetssituation och drömmen om mössorna just nu!

Hittade precis lite inspiration till min frivirkning och var tvungen att köpa dessa underbart söta mönster hos www.lilyofthevalley.se

Den här hattmodellen är Maltes favorit, jag tycker att den är mer skoj än snygg men den är precis hans stil! I helsvart skulle den få en annan mer modern look! Tja, varför inte! Den är nog inte så tokig ändå!

måndag 5 mars 2007

Majtjho nästa på tur!


Snart är det dags för nästa designer att ta plats i Sägen Butik, idag fick jag ett paket på posten från Cajsita och jag ska lägga upp hennes smycken imorrn, nu när det snart är fixat har jag bestämt att jag gärna vill sälja lite barnkläder och hon som syr bäst och snyggast heter Therese, har märket Majtjho och gör så här fina kläder!





Det finns byxor och klänningar och omlottröjor, allt av underbara secondhandtyger. Varför köpa nytillverkat när dessa underbara tyger håller i massor av år till!?